Instagram kapatma bağlantısı, Instagram hesap silme işleminden geçmek için kullanılabilir. Instagram nasıl silinir ve kapatılır, adım adım Instagram hesabı cep telefonundan nasıl silinir ve Instagram bilgisayardan nasıl silinir diye merak edenler için şifresiz silinebilir, tüm bilgiler aşağıdadır. Instagram hesap silme bağlantısı Instagram hesabının kaldırılması ve kalıcı olarak kapatılması için sırasıyla; 1. Uygulamada bu işlemi yapmanızı sağlayan bir link bulunmamaktadır. Öncelikle internet sitesi üzerinden Instagram’a giriş yapmanız veya yukarıdaki Instagram silme bağlantısı üzerinden hesap silme sayfanıza geçiş yapmanız gerekmektedir. Giriş bilgileriniz tarayıcınızda kayıtlı değilse, öncelikle hesabınıza giriş yapmalısınız ve ardından açılan ekranda hesabınızı neden silmek istediğiniz sorulacaktır. Silme seçeneğinizi seçtikten sonra hesabı kalıcı olarak sil yazan alana tıklamanız gerekiyor. Bu işlemin sonunda hesabınız silinecektir. Instagram kapatma linki tüm hesaplara (yan, sahte ve gerçek) ve işletme profillerine uygulanabilir. Dilerseniz hesabın sağ üst köşesindeki kullanıcı adı alanına tıklayarak farklı bir hesaba geçiş yapabilirsiniz. Daha sonra benzer adımları izlerseniz hesabınız kalıcı olarak silinecektir. Instagram hesabınızın kapatılması, bilgilerin kalıcı olarak silinmesine neden olacak, yorumlarınız, videolarınız, profil sayfanız ve hesabınıza ait tüm verilere erişilemeyecek. Kapatma işlemine bağlıysanız, geçici mi yoksa kalıcı bir kapatma mı uygulayacağınıza karar vermelisiniz. Bir süre ara vermeyi tercih ederseniz, Instagram hesabınızı da geçici olarak kapatabilirsiniz. Ancak hesabınızı silmek istiyorsanız bu işlemin geri alınamaz olduğunu hatırlamakta fayda var. Silinen hesaplar yeniden etkinleştirilmez. Telefondan (Android, iPhone yani iOS) ve bilgisayardan Instagram hesabının nasıl silineceği ile ilgili tüm detaylar yukarıda listelenmiştir. Uygulama olmadan Instagram hesabını silip kapatabilir misiniz? Instagram hesabı Instagram uygulaması üzerinden silinemez veya kapatılamaz. Bu sebeple yukarıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir. Şifresiz Instagram hesabı nasıl kapatılır ve silinir? Şifresini bilmediğiniz bir Instagram hesabını kapatmanız mümkün değildir. Her şeyden önce, hesap şifrenizi sıfırlamanız ve oturum açmanız gerekir. Instagram hesabının geçici olarak kapatılması ile Instagram’ın kalıcı olarak silinmesi arasındaki fark nedir? Instagram hesabınızı geçici olarak kapattığınızda, önceki verileriniz (fotoğraflar, beğeniler, mesajlar vb.) geri dönecektir. Ancak kalıcı ve kalıcı olarak silinen Instagram hesabında bu mümkün değildir. Sahte Instagram hesaplarını kaldırmak farklı mı? Sahte hesapları kaldırmak için normal Instagram kaldırma işlemini uygulamanız yeterlidir. Instagram geçici kapatma işlemi Instagram hesabınızı kalıcı olarak silmek istemiyorsanız, sadece bir ara verin ve bir süre sosyal medyadan uzak durun, uygulama size kolaylık sağlayacak bir fırsat oluşturmuş. Hesabınızı geçici olarak kapatmak isterseniz, öncelikle her zamanki gibi hesabınıza giriş yapmanız istenecektir. Giriş işlemini başarıyla tamamladıysanız, sağ üst köşedeki profil düzenleme alanına dokunmanız gerekir. Bu alan bazı profillerde doğrudan profil sayfasının görünen alanında da yer alabilmektedir. Aşağı kaydırırsanız, hesabımı geçici olarak kapatma seçeneğini göreceksiniz. Bu alana tıklayarak veya dokunarak ilgili adıma geçebilirsiniz. Ardından, “Hesabını neden kapatıyorsun?” Soruyu bulacaksınız. İlgili menüde istediğiniz seçeneğe tıkladıktan sonra hesabınızı geçici olarak kapatıyorsunuz. Hesabınızı geçici olarak dondurmak ve kapatmak istiyorsanız aşağıdaki linkten konumuzu inceleyebilirsiniz. Hesabınızı kalıcı olarak kapatma işleminden farklı olarak, bu adımda devam etmek için bir şifre girmeniz istenebilir. Bazı hesaplar için kalıcı kilitleme işlemi devam ederken bir parola gerekebilir. Şifre işlemi tamamen güvenliğiniz içindir. Instagram, tarayıcınızda kayıtlı bir hesabın farklı bir bilgisayar kullanıcısı tarafından veya farklı kişilerin eline geçmemesi için hesabınızı korur. İlgili işlemleri tamamladıktan sonra hesabınızı geçici olarak kapatın. Hesabınızı yeniden açabilir ve fotoğraflarınıza, yorumlarınıza ve profil bilgilerinize yeniden erişim sağlayabilirsiniz. Geçici hesaplarda profil verilerinizin silinmesi gibi bir durumla karşılaşmazsınız. Hesabınıza giriş yaptıktan sonra, bilgileriniz yine de faydalı olacaktır.